consultancy

Logistiek proces optimaliseren

Het logistieke proces is één van de belangrijkste factoren van uw bedrijf, zeker wanneer u goederen verkoopt via het internet. Het logistieke proces is de laatste stap van het bestelproces richting de klant, bij e-commerce is dit ook meteen het enige fysieke contactmoment met uw klant. Des te meer reden om het logistieke proces goed en verzorgd tot in de puntjes te regelen.

Meer tevreden klanten, tegen lagere kosten

Wanneer het logistieke proces niet goed verloopt, is de kans groot de klant hier hinder van zal ondervinden. Het directe gevolg is een ontevreden klant die niet positief over uw onderneming zal spreken, waardoor uw onderneming mogelijk met een verslechterd imago kan achterblijven bij personen die overwegen om met u zaken te doen. Een goed ingericht logistiekproces biedt daarentegen de kans om uw onderneming naar een hoger serviceniveau te tillen, in sommige gevallen tegen lagere kosten.

Bedrijfsoptimalisatie door supply chain management
Door koppelingen te leggen tussen verschillende logistieke processen wordt het mogelijk om optimalisaties door te voeren. Daarnaast kunnen andere logisitieke providers gekoppeld worden aan uw huidige logistieke processen, waardoor er meer flexibiliteit ontstaat.
Een systeem dat veelvuldig wordt gebruikt voor het inzichtelijk maken van logistieke processen is SAP. Dankzij een koppeling met SAP kan het logistieke proces webbased worden opgebouwd, zodat u altijd en overal actuele inzichten hebt in uw logistieke proces.

Uw logistieke proces doorlichten?
Bedrijf Het Internet kan vrijblijvend voor uw in kaart brengen of uw huidige situatie toereikend is en dit als basis nemen om advies te geven voor (probleemoplossende) optimalisaties. Welke processen binnen uw bedrijf zijn kritisch, welke zijn ondersteunend, noodzakelijk en of kunnen geoptimaliseerd en samengevoegd worden?

Vaak worden projecten en vraagstellingen bij ICT en of marketing- en communicatiebureau ’s gelegd. In veel gevallen heeft het marketing- of communicatiebureau niet de kennis om de probleemstelling op te lossen en is ICT een (te) gesloten domein.

Bij Bedrijf het Internet helpen we u om vanuit Business controlling de juiste vraag te formuleren.
Bedrijf Het Internet biedt oplossingen welke niet alleen efficiënter zijn, maar ook ervoor zorgen dat u de processen beheersbaar en meetbaar houdt.

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak met ons maken? Vul dan onderstaand contactformulier in.